Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ΕΥΛΟΓΙΑ IKE, ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την διάθεση αυθεντικών αγιορείτικων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό στελεχώθηκε από την πρώτη στιγμή από ανθρώπους επιστημονικά καταρτισμένους ώστε να παράγουν ένα ποιοτικό – πιστοποιημένο προϊόν, έχοντας παράλληλα μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Κομβικό σημείο σε αυτή την προσπάθεια ήταν το έτος 2016, όπου η εταιρεία ήρθε σε μακροχρόνια συμφωνία με την Ι.Μ. Αγίου Παύλου και ανέλαβε την κάθετη διαχείριση του Μετοχίου της Μονής στη θέση Μονοξυλίτης. Με την συμφωνία αυτή υλοποιείται ένα μοναδικό και πρωτοποριακό έργο, στο Άγιο Όρος, που έχει σκοπό την παραγωγή και προώθηση των προϊόντων του Μετοχίου στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με την επωνυμία MONOXILITIS.

Η εταιρεία ΕΥΛΟΓΙΑ IKE συμβάλλει, εκτός των άλλων, στην στήριξη των μοναχών, στη διατήρηση της αγιορείτικης κληρονομιάς, έχοντας πάντα την ίδια φιλοσοφία και αποστολή:

Η ΕΥΛΟΓΙΑ IKE παράγει και θα παράγει πάντα, μοναδικά προϊόντα, βασισμένα και εμπνευσμένα από τον ιδιαίτερο αγιορείτικο τρόπο ζωής και την πλούσια αγιορείτικη παράδοση, με σκοπό, να προσφέρει σε όλο τον κόσμο, προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και αναγνωρισμένους φορείς.

Οι αξίες μας Μοναδικότητα Αποτελεσματικότητα Ταπεινότητα Σεβασμός στη φύση

apotelesmatikotita

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Το αγνό περιβάλλον του Αγίου Όρους αναμφίβολα προσδίδει αντίστοιχα χαρακτηριστικά στην ποιότητα των α’ υλών που μεγαλώνουν στα εδάφη του, ανέγγιχτα από χημικές ουσίες. Τα έντονα αρώματα και οι γεύσεις, σε συνδυασμό με την υψηλή διατροφική αξία των παραγόμενων προϊόντων τα καθιστά μοναδικά παγκοσμίως, βραβευμένα για την ποιότητά τους και αγαπημένα από Έλληνες και ξένους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενεργούμε με ομαδικότητα, αφοσίωση στην εταιρία και δέσμευση απέναντι στον πελάτη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Αναπτύσσουμε και διατηρούμε μακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στη σωστή εξυπηρέτηση και την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στους πελάτες, καταβάλλοντας προσπάθεια για συνεχή βελτίωση.

ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ

Λειτουργούμε ως ομάδα υποστηρίζοντας την άποψη πως “μαζί” φέρνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η υψηλή απόδοση αυτών έρχεται μέσω της υγειούς συνεργασίας, ακούγοντας τις προτάσεις των συναδέλφων μας και με ομαδικό πνεύμα εργαζόμαστε για τις επόμενες κινήσεις μας με σεβασμό και αφοσίωση στις αγιορείτικες αρχές και παράδοση. Ο διάλογος και η ευγένεια είναι το κλειδί για την διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων εντός και εκτός εργασιακού χώρου, ενώ στηρίζουμε τις σχέσεις μας και τις δραστηριότητές μας στην αξιοπιστία, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Θεμελιώδης αξία ο σεβασμός στη φύση, η οποία έχει κρατήσει αναλύωτη την αγνότητά της πολλά χρόνια τώρα εντός των τειχών του Αγίου Όρους και επιθυμία όλων είναι η διατήρηση της ποιότητας της χλωρίδας και πανίδας, μέσω των οποίων έχουμε την τιμή να απολαμβάνουμε εξαίρετες α’ ύλες. Η μοναδικότητα του περιβάλλοντος αυτού μας οδηγεί στην κατανόηση των αναγκών του και με προσοχή και αμέριστη φροντίδα, υλοποιούμε με υπευθυνότητα κάθε στάδιο του κύκλου εργασιών, απολαμβάνοντας στο τέλος τις μοναδικές γεύσεις των προϊόντων ΜΟΝΟΞΥΛΙΤΗΣ.

Μετόχι

Στη βορειοδυτική πλευρά του Αγίου Όρους, πριν τo λιμάνι  Γιοβάνιτσα,  βρίσκεται η περιοχή Μονοξυλίτης. Όπως αναφέρουν οι ιστορικές πηγές μας, κατά μία εκδοχή η ονομασία προέρχεται από έναν μοναχό, ο οποίος χρησιμοποιούσε μονόξυλο – βάρκα για να ψαρεύει, ενώ μια άλλη εκδοχή μιλάει για μονόξυλο που εξόκειλε από τον στόλο των Αβάρων κατά την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης το 626 μ. χ.

Το Αγιοπαυλίτικο Μετόχι του Αγίου Νικολάου, στην τοποθεσία Μονοξυλίτηςαπλώνεται σε έκταση άνω των 800 στρεμμάτων και περιβάλλεται από τους βιολογικούς αμπελώνες του, τους μεγάλους βιολογικούς κήπους βοτάνων και αρωματικών φυτών και από δάση πεύκου. Οι γεωργικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις φροντίζονται με  αστείρευτη αγάπη και με απαράμιλλο  ζήλο, σε συνεργασία και επίβλεψη από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Το  μετόχι διαθέτει δύο φυσικές πηγές  ποιοτικού πόσιμου νερού, εξαιρετική αμόλυντη εδαφολογική σύνθεση και άριστο περιβαλλοντολογικό μικροκλίμα. Η βιοποικιλότητα που μπορεί να συναντήσει κανείς, εντυπωσιάζει ακόμα και τον πλέον απαιτητικό φυσιολάτρη, σε μια τοποθεσία όπου υπήρχαν ελαιώνες, αμπελώνες και βοτάνια από τα τέλη της πρώτης χιλιετίας.

Η μοναδική διαδρομή ενός μικρού ρέματος και η εκβολή του στα θαλάσσια κύματα μιας μαγευτικής τοποθεσίας τριών βράχων ‘’ Τρία Αδέλφια’’,  δίνουν ζωή και προοπτική στην πλούσια οικεία χλωρίδα και πανίδα του Μετοχίου.

Άγιο Όρος - Ι.Μ Αγίου Παύλου

Η Μονή του Αγίου Παύλου βρίσκεται στους δυτικούς πρόποδες του Άθω. Απέχει 20 λεπτά από τη θάλασσα και είναι αφιερωμένη στην Υπαπαντή του Χριστού. Η μονή καταστράφηκε πολλές φορές από διάφορες αιτίες, για αυτό και τα κτήριά της ανήκουν σε διάφορες χρονικές περιόδους. Το καθολικό κτίστηκε λίγο πριν τα μέσα του 19ου αι. H μονή διαθέτει δώδεκα παρεκκλήσια, με πιο αξιόλογο εκείνο του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες Kρητικής τέχνης (1555). Στη μονή υπάγονται δύο Σκήτες: η Νέα Σκήτη και του Αγίου Δημητρίου.

Πρώτη μνεία της μονής έχουμε στο β΄ μισό του 10ου αι., κυρίως του κτήτορά της Παύλου Ξηροποταμηνού και μετά στα 1259. Μετά τις επιδρομές των Καταλανών υποβιβάζεται σε κελί για να ξαναγίνει οριστικά μονή στο γ΄ τέταρτο του 14ου αι. Το 15ο αι. ενισχύεται οικονομικά από Σέρβους ηγεμόνες και στα μεταβυζαντινά χρόνια από ηγεμόνες παραδουνάβιων χωρών. Στη μονή φυλάσσονται φορητές εικόνες, κειμήλια, ιερά λείψανα και ιερα σκεύη. Η βιβλιοθήκη της μονής περιλαμβάνει 494 χειρόγραφα και περίπου 12.500 βιβλία.

Στη μονή είναι εγκατεστημένη αδελφότητα 30 μοναχών.

Η γή

Στρέμματα
0
Καλλιεργήσιμα στρέμματα
0
Yψόμετρο αμπελώνων
0 m
Yψόμετρο ελαιώνα
0 m

Πιστοποιήσεις - Συνεργάτες

H εταιρία ΕΥΛΟΓΙΑ IKE, έχει αναπτύξει συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και αναγνωρισμένους φορείς που καλύπτουν πλήρως όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της από την καλλιέργεια των ά υλών μέχρι την συσκευασία και αποθήκευση τους.
H εταιρία πιστή στον σκοπό της να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφαλή για τον καταναλωτή εφαρμόζει πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης της Ποιότητας και της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων ISO9001:2015 και ISO22000:2005 αντίστοιχα.
Επίσης, τόσο οι αμπελώνες όσο και τα βότανα του Μετοχίου είναι πιστοποιημένα ως βιολογικά.